Aug 9, 2021 | Blog

Marina Drakova IT PROvocator- Q&A

Марина Дракова е Senior Technical Recruiter и е част от екипа на IT PROvocator вече три години. В повече от половината си „живот“ IT PROvocator има радостта да се развива с незаменимия принос на Марина. Тя има автентичен нюх за headhunting, винаги е в крак с новите тенденции в IT сферата, а енергията и постоянството ѝ заразяват и задават „тон“ в целия ни екип.


Как започна всичко и как реши да бъдеш Technical Recruiter? – Всичко започна благодарение на препоръка, когато още имах само бегла представа какво представлява рекрутърската професия. Стартирах не толкова заради професията, която все още не познавах, а заради хъса на екипа да расте и успява, това ме привлече най-силно. Погледнато от днешна перспектива – заслужаваше си.

Какви твои умения развива професията на Technical Recruiter? – Рекрутмънта учи на гъвкавост в комуникацията с хора и спомага идентифицирането на качества, които не са никак лесно доловими с „просто око“. 🙂

Коя е любимата ти част от работата? – Успешните преговори и дългосрочните отношения между клиент и кандидат, за които съм спомогнала.

Какво е най-ценно за теб в екипа и работната среда? – Тук всеки се радва на успехите на другия, както се радва на собствените си успехи. И всички имаме хубаво чувство за хумор.

Защо IT PROvocator? – Защото се гордея с прогреса, който постигнахме през последните няколко години, радвам се, че допринасям за него и вярвам, че ни предстоят още много покорени върхове.

0 Comments