Aug 16, 2021 | Blog

Angelina Haytova IT PROvocator- Q&A

Ангелина Хайтова е Technical Recruiter в IT PROvocator от 8 месеца, а за нас усещането е, че винаги е била част от екипа ни. С искрения си и позитивния си подход към всеки човек, тя расте като консултант, който ще посрещне всеки въпрос с желание да съдейства. В рамките на няколко месеца Ангелина се превърна в ключов човек за компанията, а „как“ и „защо“ е избрала да се развива в тази професия – вижте от нея:

Как започна всичко и как реши да бъдеш Technical Recruiter?

Афинитетът ми да задавам въпроси, за да разбера в дълбочина  хората и това, което ги движи, е това, което ме подтикна към рекрутърството, тъй като нашата работа е свързана с консултирането на специалисти в IT сферата в избора на най- добрата възможност, спрямо техните предпочитания. Истинското ми любопитство към хората и техните желания бяха водещи в избора ми на развитието в тази сфера. А защо конкретно в technical рекрутмънта – в България последните години много силно се разрасна IT секторът, а както когато сме в едно заведение с разнообразно и богато меню, изборът ни става все по-труден и е хубаво когато имаме човек, който е добре запознат, да ни насочи в правилната посока.

Какви твои умения разви ?

Това е професия , която ни развива всестранно. Научи ме винаги да съм в крак с информацията и развитието на технологиите, както и да отсявам цялата  тази информация и да извлека най-важните точки. Научи ме и на търпение – търпение в търсенето на най-подходящия кандидат и неговата желана кариера, търпение в изграждането на доверието на специалистите както към мен, така и към компанията ни като цяло.

Коя е любимата част от работата?

Може би най-сладкото в работата ми е, че се свързвам ежедневно с различни хора, с различни интереси и че по някакъв начин бих могла да помогна на човека отсреща с добър съвет, който може да е ключов за развитието му в професионален план. А когато пък получиш и първото си назначение и видиш пред себе си резултатите, които си постигнал- това е черешката на тортата!

Какво е най-ценното нещо за мен в екипа и работната среда?

Всички имаме една обща цел, за която всички полагаме огромни усилия, за да я постигнем! А когато всички заедно се борим, както за всеки един наш кандидат, така и за развитието на компанията, едновременно с това изградихме и едни хубави взаимоотношения помежду ни, от които мога да се уча и развивам, не само в професионален план, но и в личностен! В нашия екип, всеки може да развива индивидуалните си качества и са ценени от всеки един от нас!

Защо IT PROvocator?

Избрах именно IT PROvocator , тъй като още по време на интервю процеса ми с целия екип, аз разбрах, че това са истински професионалисти в сферата и са правилните хора, които задават правилните въпроси. Ценностите и професионалните практики, които са изградили, а именно да се стремим да сме много добре запознати с IT пазара, да изграждаме дългосрочна връзка със специалистите и да си партнираме и напред във времето наистина резонираха и с моите виждания за това как изглежда един наистина добър Technical Recruiter. Грабна ме това, че пред мен имах истинското олицетворение на добри Technical Recruiters и истински и добри хора като цяло. Щастлива съм в избора си и че съм част от екип, който се подкрепя!

0 Comments