Aug 24, 2021 | Blog

Zornitsa Doganova IT PROvocator- Q&A

Зорница Доганова е Administrative Manager & Senior Technical Recruiter от първия ден на създаването на IT PROvocator. Нейните организационни умения създават ред в нашия хаос, а уменията ѝ да изслушва и разбира потребностите на хората, я отличават като специалист. Неслучайно Зори е част от номинациите за Най-добър HR две поредни години, а за нас перспективата и приносът ѝ последните 4 години са незаменими. „Защо IT PROvocator“ и „Как започна всичко“ вижте тук:

Как започна всичко и как реши да бъдеш Technical Recruiter? Професионалното ми развитие в сферата на Technical recruitment-а започна преди доста години 🙂 , във време когато IT recruitment или Technical recruitment все още беше в зората на обособяването му като професия. Винаги съм предпочитала точните науки и комуникацията с хората от този сектор е удоволствие за мен, може би това е била причината да ми допадне и да се доразвие. През годините имах възможността да съм част от динамичните промени в сектора от страна на търсене, предлагане, hunting, развитие на технологиите, развитие на компании и процесите в тях.  В екипа на IT PROvocator знаем какво е Hadoop, Haskell, ELK, Flutter, Go,  но имаме и историята и знанията за това какво е и Delphi, COBOL, Fortran, тъй като за да бъдеш Technical recruiter няма начало и край, както няма начало или край в развитието на технологиите.

Какви твои умения развива професията на Technical Recruiter?

За професията е необходимо да си упорит, гъвкав, търпелив, любознателен, последователен, прозорлив и всяко едно от тези умения се развива със сигурност. Aз съм търпелива по природа, даже в повече:),  а професията развива всички изброени качества в контекста на изключително динамична среда. Мотивацията да ставаш все по-добър е ключова за развитието им. 

Коя е любимата ти част от работата?

Дългосрочните взаимоотношения, които изграждам и възможността да съм част от професионалното развитие в различни етапи от кариерното развитие на хората. Също така да имам знанията и възможността да консултирам и съветвам професионалистите от сектора в стремежа им да се развиват в посока, която е потенциално най-добра за тях. Винаги има изненади, разбира се, но осъзнатото и базирано на актуална информация взето решение, винаги ще е най-ценно.

Какво е най-ценно за теб в екипа и работната среда?

Всички имаме една цел, но не налагаме рамки или шаблони в работата си. Подпомагаме се и се учим един от друг, тъй като всеки един от нас е различен. Един подход на работа и комуникация е успешен за един, различен подход- за друг. Разнообразието от личности в екипа е богатство.

Защо IT PROvocator?

За нас да си Technical recruiter e професия, която се развива и е от така наречените нови професии. Стремим се към поставянето на високи стандарти не само за IT PROvocator, но и за професията като цяло. Ориентирани сме изцяло към индивидуален подход и най-важното е, че се стремим към knowledge sharing в екипа- за да е успешен, както всеки един от нас, така и хората, с които комуникираме. Всички вярваме в успехите на IT PROvocator, които предстоят и виждаме успехите, които вече постигнахме, за което всеки един от нас е допринесъл.

0 Comments