Jan 23, 2023 | Blog

Dayana Yaneva IT PROvocator – Q&A

Даяна Янева – Technical Recruiter – е следващият човек в екипа на IT PROvocator, когото ще ви представим. За нея професията на Technical Recruiter е изцяло ново кариерно начало, а ние се радваме, че избра именно IT PROvocator като компания, в която да се развива. Гордеем се с постоянните успехи, които Диди постига, а позитивизмът и новите ѝ идеи зареждат всички ни. Как и защо Даяна се насочи към IT Recruitment и IT PROvocator, ще разберете от нея:

Как започна всичко и как реши да бъдеш Technical Recruiter?
– Всъщност случайно, без да имам предварителната идея за кариерно развитие в тази сфера. По професия съм клиничен психолог и след пандемията усетих, че имам нужда от глътка въздух и промяна. Все повече хора около мен се насочиха към IT сферата и програмирането и това погъделичка любопитството ми. Започнах да чета и проучвам какви са отговорностите на Technical Recruiter-а и реших да опитам, стори ми се предизвикателно… И смятам, че направих правилния избор. ?

Какви твои умения развива професията на Technical Recruiter?
– Определено търпението ми ?. Задоволява стремежа ми винаги да вниквам в дълбочина в дейността, с която се занимавам. Да съм още по-съсредоточена и внимателна към детайлите и гъвкава спрямо тяхното развитие.

Коя е любимата ти част от работата?
– Динамиката – изпълненото с комуникация с най-различни пъстри специалисти, работещи в редица професионални направления, както и възможността да съм запозната с най-новите тенденции в IT сферата. И тя, точно както и психологията, са необятни, което държи интересът ми винаги буден.

Какво е най-ценното за теб в екипа и работната среда?
– Пространството, което всеки член от екипа има за споделяне на нови идеи и подходи и свободата да проявим индивидуалността си. Хъсът, който струи от всяка една от нас и готовността за съдействие.

Защо IT PROvocator?
– Заради енергията им! Уважението, с което подходиха по време на интервю процеса и което, в последствие видях, че влагат в изпълнението на всяка ежедневна задача е това, което ме спечели и потвърждава и до момента, че съм на правилното място. 

0 Comments